Omelet met pruikzwam
Avatar Hetty Visscher
1 oktober 2025
25

Deze omelet met Lionsmane, oftewel Pruikzwam is een recept wat je vaker zult gaan maken. Lionsmane bevat veel eiwitten en bijzonder medicinale eigenschappen. Deze paddenstoel ondersteunt het iimmuunsysteem, is ontstekingremmend en bevat stoffen als hericenon en erinancine die de Nerve Growth Factor stimuleren. De NGF bouwt de beschermende myeline-omhulsels van de zenuwen opnieuw op en draagt bij aan herstel van zenuwen en daarmee de hersenfuncties. Serveer er een gezonde salade bij en je hebt een overheerlijke, gezonde lunch.


Main Image

  • Koken 10 min.
  • Porties
Ingrediënten
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen
  • Afbeelding Ei Ei
Bereidingsstappen
  • 1 Maak de pruikzwam eventueel schoon door vuile of donkere plekjes weg te snijden. Maak hem niet nat, maar veeg hem af met een stukje keukenpapier. Zo voorkom je dat hij teveel vocht opneemt.
  • 2 Hak een knoflook in fijne sukjes, snijd de pruikzwam in mooie plakjes van ruim 1 cm breed met een scherp mes. Halveer ze eventueel naar gelang hoe groot je ze wil afgepast aan het aantal personen en smeer ze in met de knoflook.
  • 3 Verwarm twee koekenpannen, een voor de pruikzwam en een voor de ommelet. Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat dit heet worden. Verdeel de pruikzwam hierin. Strooi de knoflook over de pruikzwam.
  • 4 Bak de paddenstoelen kort aan beide zijden tot ze licht bruin zijn (ongeveer 2 minuten per zijde). Leg ze op een bord en dek dit af tot de omelet klaar is.
  • 5 klop de eieren met peper en zout.
  • 6 Bak de omelet aan beide zijden in de tweede koekenpan.
  • 7 Wanneer de omelet en pruikzwam klaar zijn, Kan de pruikzwam in de omelet worden gelegd, met daarbij de salade die je van tevoren hebt bereid.

Hebt u dit recept gemaakt?

Login om uw ervaring te delen


Reacties

(0)
You might also like