Hummus paprika tomaat
Avatar Eelco Uytterhoeven
6 juli 2025
25

Hier mist nog een intro tekst


Main Image

  • Weken 12 uur
  • koken 45 minuten
  • bereiden 15 minuten
  • Porties
Ingrediënten
Bereidingsstappen
  • 1 Laat de nacht ervoor de kikkererwten weken en breng deze aan de kook. Het water afgieten om saponinen en lectinen te verwijderen en weer opnieuw koken. (Je kunt natuurlijk voor het gemak ook een blik kikkererwtennemen, maar neem van mij aan dat zelf koken het lekkerst is)
  • 2 Rooster de paprika en laat deze afkoelen, hierna kun je het velletje makkelijk afpellen
  • 3 Doe alle ingrediënten in de blender en laat dit draaien tot het een egale massa is. Ik houd er zelf van als het niet té glad is en nog iets structuur heeft. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe
  • 4 Maak de hummus op smaak met zout en cayennepeper.
  • 5 Om het mooi op te maken schep je de hummus over op een schaal, eventueel met wat basilicumblaadjes, paprika en strooi er wat van de paprikapoeder overheen.
  • 6 De hummus is, mits goed gekoeld 3 dagen houdbaar.

Hebt u dit recept gemaakt?

Login om uw ervaring te delen


Reacties

(0)
You might also like