Chocolademouse met vleugje mokka
Avatar Eelco Uytterhoeven
6 juli 2025
25

Dit nagerecht is om je vingers bij af te likken. Het bevat veel eiwitten en geen toegevoegde suikers. Gebruik een mooi glas en vruchten om er een prachtig plaatje van te maken. Hiermee kun je iedere gast verrassen.


Main Image

  • Koken 20 min.
  • Porties
Ingrediënten
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen
  • Afbeelding Ei Ei
  • Afbeelding Melk Melk
Bereidingsstappen
  • 1 Begin met het splitsen van de eieren, doe het eigeel en het eiwit elk in een aparte kom.
  • 2 Intussen kun je de chocolade au bain marie smelten. Meng het mokka extract door de chocolade. Laat het daarna iets afkoelen.
  • 3 Pel intussen de mandarijn en dip deze tot halverwege in de chocolade. Leg deze op een bordje in de koelkast, zodat de chocolade kan harden.
  • 4 Klop de eiwitten goed op en houd de kom even op de kop om te zien of het eiwit goed stijf is geworden.
  • 5 Klop het eigeel op en schep daarna de chocolade door het eigeel.
  • 6 Voeg een schep eiwit bij het eigeel en schep dit door. Voeg telkens een schep toe en schep het eerst weer door, zodat het luchtig blijft.
  • 7 Schep de mousse over in glazen of mooie ijscoupes.
  • 8 Maak de coupe mooi op met de vruchten en wat slagroom voordat je het serveert.

Hebt u dit recept gemaakt?

Login om uw ervaring te delen


Reacties

(0)
You might also like